Translate

diumenge, 7 d’agost del 2011

LA FAM A SOMALIA I LA NOSTRA ACTITUD.

La Oficina de Coordinació d'Assumptes Humanitaris per a Somàlia de l'ONU senyalava que "en tot el país, prop de la mitat de la població somali -3,7 milions de persones- està en una situació crítica. D´aquestes persones, s'estima que 2,8 milions es troben al sud del país -on més està afectant la fam-."
Segons informava la BBC Mundo una de les somalis que viatjava cap a la frontera de Kenya va contar que va deixar al seu fill malalt al costat del camí perquè aquest estava molt dèbil per a seguir el viatge fins a Kenya.
Atabalada per la responsabilitat dels seus altres fills petits, el va deixar en el desert."Els seus ulls encara em persegueixen", va dir.
Aquest sols és la crònica d'un drama entre milers.
Mentres els Nord Americans i Europeus desperdiciem (tirem a la brossa), per capita, entre 95 i 115 kg de menjar a l'any, a Àfrica a penes desperdicien 6 kg.
Ara mateix a Somàlia i Kenya estan tenint una terrible i vergonyosa fam que mata a centenars de gent al dia, sobretot a nens.
A l'any es tiren 1.300 milions de tones d'aliment, és a dir, més de 3'5 milions de tones al dia de menjar i a l'any moren 35 milions de persones per fam.