Translate

dimecres, 12 d’octubre del 2011

TAMBÉ HI HA JOVES COMPROMESOS AMB LA SOCIETAT!

Estic cansada de sentir aquesta frase:els nostres joves són uns individualistes, sense valors solidaris. Els joves són com són en relació amb la societat en què creixen (individualista i que sacralitza el benestar personal, valor suprem de la majoria de la població adulta).
Però també hi ha joves compromesos, amb valors. Mitjançant una convocatòria oberta a tots els joves d'Espanya, es van presentar l´any passat 921 projectes solidaris al concurs Joves amb valors de L´Obra Social La Caixa, i un jurat va decidir els quatre millors, d'entre els prèviament seleccionats a cada comunitat autònoma.
Els guanyadors varen ser els seguents:
- Senderisme Adaptat, a Castelló, on es potencia la tasca que porten a terme 20 joves del Grup Scout 377 que realitzen travessies per la natura adaptades a persones grans, normalment persones ingressades en una residència. Al mateix temps, es potencia la relació entre les edats, tan necessària en la nostra societat.

-La iniciativa Música Solidaria sorgeix d'un grup de set joves d'un institut tenerifenc. Han creat un grup de música i dansa amb joves subsaharians i magribins arribats en pasteres a Espanya i residents als centres d'acollida, buscant millorar els nivells d'integració social dels joves immigrants, així com propiciar mecanismes de comprensió i tolerància per part dels joves canaris cap a l'altre .
-Un altre premi ha recaigut en cinc joves voluntaris de la Fundació Ludàlia que, des de l'any 2005, han arribat a un acord amb la discoteca Luz de Gas de Barcelona per poder comptar amb un espai a fi de satisfer les necessitats de suport als joves amb discapacitat intel.lectual. Així, uns 150 joves amb discapacitat intel.lectual disfruten cada diumenge, de 17 a 20.30 hores, d'una opció d'oci inclusiu per promoure relacions personals i socials en un espai de ball, música, expressió i interacció.
-A Madrid, un grup de 12 joves voluntaris porten a terme un projecte de caràcter socioeducatiu amb el Centre Penitenciari d'Alcalá-Meco. Els joves ofereixen una atenció específica a alguns presos d'entre 18 i 21 anys: taller de lectoescriptura, prevenció de drogodependències, inserció sociolaboral, oci i temps lliure, acompanyament dels joves després de sortir de la presó...